De marketing trends in 2023

blog
blog

Strategietijd! Dit zijn de marketing trends in 2023

Het jaar 2022 loopt langzamerhand op zijn einde. Reden genoeg dus om eens vooruit te kijken naar de marketingtrends van 2023. Alles over de kansen en bedreigingen in 2023 lees je hier!

 

 

Short video’s

Short video’s zijn video’s van ongeveer 21 tot 34 seconden. Deze ‘shorts’ zijn vandaag de dag op bijna alle social media platformen te vinden. Platformen zoals Tiktok, Instagram, YouTube en Facebook maken hier namelijk allemaal al gebruik uitvoerig gebruik van en dat loont enorm! Maar wat maakt deze shorts eigenlijk zo effectief?

Mensen hebben tegenwoordig een steeds kortere spanningsboog. Volgens een onderzoek van Microsoft heeft de mens tegenwoordig een spanningsboog van 8 seconden. Dit is een aanzienlijke afname ten opzichte van het jaar 2000, waar de spanningsboog van de mens nog 12 seconden was.

Bovendien werkt videocontent een stuk effectiever dan content waarbij gebruikers tekst moeten lezen. Volgens een artikel van Idea Rocket is 1 seconde van een video namelijk zo’n 30.000 woorden waard.

Short video’s zijn dus een vorm van marketing die goed inspeelt op de huidige trend van het hebben van een steeds kortere spanningsboog. Ervan uitgaande dat deze spanningsboog (helaas) alleen maar korter zal worden, is de kans enorm groot dat het inzetten van shorts ook volgend jaar mega efficiënt zal zijn!

 

 

E-mail marketing

Eentje uit de oude doos, maar daarom nog steeds wel zeer effectief; e-mail marketing. Een vorm van marketing waarbij je gemakkelijk verschillende andere  marketingtrends kunt samenvoegen. Zoals hierboven al vermeld werken visuele middelen vaak veel beter dan platte tekst. Mensen willen plaatjes zien! Dit kan je bij e-mailmarketing gemakkelijk inzetten door veel beeld te gebruiken in je opmaak. Hierdoor kunnen jouw abonnees in één oogopslag gemakkelijk en snel de context uit de mail halen, zonder daarvoor lange alinea’s door te moeten spitten.

Vergeet bovendien niet jouw e-mail maximaal te personaliseren en een lay-out te creëren die past bij de branding van jouw bedrijf/merk. Hiermee creëer je als bedrijf namelijk meer klantbinding. Het onderzoeken van welke soort mailing het beste bij jou past, kan je testen aan de hand van bijvoorbeeld een a/b-test.

 

 

User-generated content

Ook wel ‘user driven content’ of ‘UGC’ genoemd en staat letterlijk voor; “door de gebruiker gecreëerde inhoud”. Neem bijvoorbeeld een klantbeoordeling op één van jouw producten, of een Instagram post van een klant waarbij jouw producten gedragen, gebruikt of gepromoot worden.

Het is een vorm van marketing dat ontstaat door jouw klanten. Wanneer zij tevreden zijn over de producten/diensten kan dit leiden tot een positieve beoordeling of misschien een bericht op social media. Hierdoor neemt het vertrouwen van potentiële consumenten toe. Zij zien namelijk dat ‘echte’ mensen het product aanraden en delen op social media.

Nieuwe generaties zoals de ‘Millennials’ en ‘Gen Z’ zijn erg gevoelig voor deze vorm van marketing. Volgens een artikel van Businesswire vindt 70% van de onderzochte groep van Gen Z het zeer tot extreem handig om te weten wat andere klanten van het product vinden voordat zij een aankoop doen. Bij Millenials is dit zelfs 78%.

Zeker één van de marketing trends om in 2023 in de gaten te houden!

 

 

Uitbesteden van marketingdiensten

Een trend waar steeds meer bedrijven gebruik van maken is het uitbesteden van bepaalde marketingdiensten, ook wel ‘outsourcing’ genoemd. Dit houdt in dat er een team van specialisten wordt ingeschakeld die de marketingwensen van het bedrijf oppakken. Hierdoor voorkom je dat sommige activiteiten blijven liggen die misschien juist wel aandacht nodig hebben.

Deze specialisten worden per uur of maandelijks voor een vast bedrag ingeschakeld. Hierdoor heb je als bedrijf dus niet te maken met onverwachtse kosten, wat voor bedrijven met een kleiner budget erg prettig kan zijn.

Ten slotte beschikken deze specialisten over een uitgebreide kennis binnen de marketingwereld, wat het bedrijf zelf misschien mist. Door gebruik te maken van outsourcing kan een bedrijf met weinig expertise op die manier toch marketing van hoogwaardig niveau leveren.

 

 

Van plan om jouw marketingdiensten uit te besteden?

Aan het twijfelen om marketingdiensten uit te besteden? Of wil je inspelen op de marketing trends in 2023? Neem contact met ons op en wij informeren je graag over de mogelijkheden! Wij zijn graag jouw marketingafdeling op afstand.