Meer websitebezoekers voor jouw website

blog
blog

Meer websitebezoekers, zo doe je dat!

Wanneer je een bedrijf hebt is een website tegenwoordig haast onmisbaar. Het is een het visitekaartje van de uitstraling van jouw bedrijf, en daarom een makkelijke manier om een eerste goede indruk te maken op een potentiële klant. Echter is het voor veel bedrijven lastig om na de lancering van een website meer bezoekers naar de website te trekken. Daarom hebben we een checklist opgesteld met onderdelen die jou aan meer websitebezoekers gaat helpen.

 

Social Media

Met social media kun je jouw website gemakkelijk onder de aandacht brengen. Door berichten te plaatsen over nieuwe content laat je aan de mensen weten dat er actief aan de website gewerkt wordt. Bovendien kan er gemakkelijk per doelgroep worden afgestemd op welk platform de content wordt geplaatst. Per platform zijn er namelijk verschillende doelgroepen. Zo wordt Facebook veel gebruikt door volwassenen en is TikTok razend populair onder de jeugd.

Benieuwd naar meer info over het gebruik van social media marketing? Lees dan de blog over de marketing trends van 2023!

 

Gebruiksvriendelijkheid

De gebruiksvriendelijkheid van je website is een belangrijke factor wanneer je het aantal bezoekers op je website wil verhogen. Wanneer bezoekers zich moeilijk binnen de website kunnen bewegen of de laadsnelheid te langzaam is zijn mensen vaak zo weer weg. Let daarom goed op de onderstaande punten;

  • Houd de laadsnelheid van de website onder de 2 seconden.
  • Gebruik tussen de 200 en 500 woorden voor websiteteksten.
  • Zorg voor makkelijk te lezen taalgebruik in een actieve vorm.
  • Zorg voor relevante en hoge kwaliteit afbeeldingen.
  • Gebruik één duidelijke button/knop waar de “call to action” (CTA) instaat.
  • Zorg voor een duidelijke hiërarchie in het menustructuur.

Door deze punten nog eens goed na te lopen en waar nodig te optimaliseren houd je bezoekers langer op je website en is de kans groter dat zij terugkeren.

 

Bloggen

Bloggen is een goede manier van content creëren, waarmee je websitebezoekers kan boeien en laten terugkeren. Wanneer jouw blogs goed afgestemd zijn op je doelgroep zal het aantal websitebezoekers geleidelijk aan toenemen. Bovendien houd je mensen door het plaatsen van blogs langer op je website.

Probeer bezoekers ook langer vast te houden door buttons en/of links te gebruiken naar andere blogs binnen je website. Door te linken naar een andere geschreven blog kun je de lezer interesseren om door te klikken, wat onder andere je Click Through Rate (CTR) verhoogd.

Door middel van bloggen kan je je doelgroep gemakkelijker en sneller boeien wat weer kan leiden tot conversie. Wanneer er conversie optreedt is de kans groter dat de bezoekers vaker op jouw website zullen terugkomen.

 

Zoekmachine optimalisatie

Een lang maar zeer effectief proces is het gebruiken van zoekmachine optimalisatie. Het optimaliseren van je online vindbaarheid via zoekmachines wordt ook wel Search Engine Optimazation (SEO) genoemd. Het is een langdurig proces waarbij je jouw zoekbaarheid kan verhogen door geschikte zoekwoorden te gebruiken op jouw website.

Deze zoekwoorden kun je achterhalen door middel van een zoekwoordonderzoek. Hierbij bekijk je zoekwoorden die jouw (potentiële) bezoekers kunnen gebruiken om jouw website te vinden. Vervolgens controleer je deze zoekwoorden op zoekvolume en de huidige concurrentie per zoekwoord. Wanneer het een hoog volume en een lage concurrentie heeft, kan je het zien als een geschikt zoekwoord.

Door per pagina één sterk zoekwoord te implementeren zorg je ervoor dat jouw website hoger kan komen in bijvoorbeeld de Google zoekresultaten. Wanneer bepaalde zoekwoorden op de eerste resultatenpagina van de zoekmachine komen te staan zullen er gegarandeerd meer bezoekers op jouw website komen!

 

Behoefte aan meer websitebezoekers, maar zelf geen tijd?

Zin in een toffe social media campagne of gaat jouw voorkeur toch uit naar de optimalisatie van de website? Neem contact met ons op! Laten we samen de uitdaging aangaan en meer websitebezoekers aantrekken.